Hvordan bli høyere

Ikke for å skremme, men det finnes ingen mirakelkur for hvordan du kan bli høyere.

Høyden din er allerede dels bestemt gjennom arv. Genene dine bestemmer noe, men andre ting har også betydning. Far og mors høyde og høyden til slekten din bakover i tid kan si litt om hvordan din kropp er og blir.

Kroppen vokser til man er ca. 25 år, men hoveddelen skjer i puberteten til man er ca. 18 år (jentene modner fortere og vokser til de er ca. 16 år).

Etter dette kan kroppen vokse 0-2cm frem til 25år og den endelige høyden holder seg til man er ca. 35 år.

Spør helsesøster/doktor om din vekstkurve (høyde i forhold til alder), så kan han/hun gi et anslag på hvor høy du kommer til å bli.

 

Tips for hvordan du kan bli høyere

Er du ung (0-18 år) er det noen greie forhåndsregler man bør følge for at kroppen skal vokse og at man kan bli høyere naturlig. Man kan si at naturen går sin gang, med litt hjelp fra deg selv.

Kosthold er en viktig kilde for hvordan kroppen utvikles. Å spise sunt og spis regelmessige måltider som gir deg tilstrekkelig med energi og næringsstoffer som dekker kroppens behov er essensielt. Et sunt og variert kosthold som dekker ditt energibehov er derfor å anbefale.

Er du usikker angående hva du skal spise for å bli høyere, så er det bare å spørre helsesøster/doktor eller en ernæringsfysiolog angående din kropp for at du skal få de næringsstoffene du behøver. Kroppen er forskjellig fra person til person og matvanene er forskjellige – så det er ingen fasit på dette.

Du bør også du sørge for at kroppen får alle de viktige næringsstoffene som trengs for å vokse. Kalsium og d-vitaminer hjelper med å bygge skjelettet og bør inngå i ditt kosthold.

 

Hvordan bli høyere kjapt OG sikkert

Et lite avslutnings-tips for hvordan du blir høy kjapt og sikkert er å kjøpe deg noen sko med høye såler/hæler. På denne måten kan du bli høyere og samtidig oppnå det du ønsker – å bli høyere enn du er.

3.3/5 - (21 votes)
Publisert:
3.3/5 - (21 votes)