Slik blir du kvitt bananfluer

bli kvitt bananfluer

Bananfluer kan være irriterende å ha hjemme på kjøkkenet ditt. Her får du tips til hvordan du kan bli kvitt dem.

Bananfluer eller fruktfluer som de heter dukker opp ofte på sommeren eller høsten når det er varmt. De trives veldig godt der det er tilgang til frukt, derav navnet bananfluer. Har man søppel stående kan dette også tiltrekke seg fluene. Bananfluene kan være lett gjenkjennelig med sine røde øyne og sin nærmest gjennomsiktige kropp.

 

Bli kvitt bananfluer

Det finnes en rekke metoder å kvitte seg med disse fluene. Mange metoder går ut på å tiltrekke seg bananfluene med noe de liker (frukt, vinskvetter osv) og deretter sette dem i en felle. Det første man bør gjøre er å bli kvitt alle kilder for tiltrekking av fluene. Ta ut søpla, kast dårlig frukt og matvarer.

 

1. Legg et glass/skål på kjøkkenbenken med litt rødvin eller ha i litt eddik. Tilsett noen dråper zalo. Fluene tiltrekkes av vinen, men drukner da overflatehinnen blir brutt av zaloen og de faller gjennom.

2. Kjøp fluepapir (fåes kjøpt på Felleskjøpet etc. Setter man dette opp på kjøkkenet og smører noe søtt på papiret (f.eks midt på) så vil fluene tiltrekkes og sette bena fast i papiret.

3. Ha eddik i en skål og legg plastfolie over. Stikk noen hull i folien (ikke for store hull) og vent en dag eller 2. Fluene kommer seg gjennom hullet, men klarer ikke fly gjennom tilbake da vingene er for lange.

1.7/5 - (6 votes)
Publisert:
1.7/5 - (6 votes)