Hvordan bli rik

Formelen for hvordan bli rik kan være en vanskelig nøtt å knekke. Det finnes mange muligheter for å bli rik – det gjelder bare å velge det rette og holde fokuset på akkurat det. Fokusering på det du er god til, samt litt hardt arbeid hjelper deg på god vei til å bli rik i Norge.

Noen små forutsetninger for at du skal bli rik bør også være til stede. Kan du forvalte pengene dine på en fornuftig måte eller sitter på en god forretningside er sjansene store for at du kan bli rik fort.

Vi gir deg her noen små, men kanskje verdifulle tips på hvordan du kan tjene penger og bli rik.

 

Det finnes en rekke muligheter for hvordan du kan bli rik:

–          Jobbe og spare
–          Starte bedrift
–          Aksjer og fond
–          Eiendom
–          Spille nettspill
–          Din egen hobby

 

Jobbe og spare

En av de tryggeste metodene for å bli rik er å jobbe – helst mye slik at du kan legge deg opp penger. Her kommer sparing inn i bildet – er du flink til å legge av penger kan man i realiteten spare seg rik. Derimot vil det nok ta litt lang tid, avhengig hvilken jobb/lønn du innehar. Er du heldig kan du få en sjefsstilling og øke din kapital som du kan spare. Se over din økonomi og finn ut hvilken områder du kan spare inn på, f.eks. kvitte deg med diverse kostnader som bil, campingvogn, matinnkjøp osv.

 

Bli rik på egen bedrift

Bor det en liten gründer i magen din og du sitter på en rekke idéer? Sett deg ned og utarbeid en forretningsplan, så er du på god vei til å bli rikere. I første omgang vil du garantert bli rikere på erfaring. Rikere på penger vil komme etterpå og det er her hardt arbeid, samt fokus på din idé som kan hjelpe deg frem mot dit mål.

 

Bli rik på aksjer og fond

Å bruke penger for å tjene penger kan inneha en risiko. Innenfor aksjer og fond er det ofte risiko å ta når man går inn i slike marked.

I hovedsak har vi to investeringsformer: Den kortsiktige og den langsiktige.

En enkel aksjestrategi er å kjøpe deg gradvis inn. Spre risikoen ved å kjøpe verdiaksjer i minst fem, helst ti, selskaper i ulike bransjer. Sitt på rumpa og vent. Denne metoden er som regel langsiktig og vil kanskje gi deg god avkastning over tid.

Er du av den risikofylte typen, kan handel i enkeltaksjer («alt i en kurv») eller «day-trading» gi deg kjappere og høyre avkastning. Man kan si at høy risiko = høy avkastning.

 

Bli rik på eiendom

Mange drømmer stort om å tjene penger på eiendomsinvesteringer.

De vanligste metodene for å bli rik på eiendom

– Utleie
– Kjøpe – pusse opp – selge

 

Sitter du på en eiendom (hus, leilighet etc.) kan du leie ut denne og motta inntekter hver måned som du kan benytte til å betale ned på eventuelle lån. Her har du to muligheter for å tjene penger – en for nedbetaling på lån og en for en eventuell verdistigning på din eiendom.

En metode for å tjene penger på eiendom er å kjøpe en billig eiendom – som gjerne trenger litt oppussing. Benytt egen arbeidskraft til det meste av oppussingen som du klarer selv. Det du ikke kan selv kan du spørre andre om hjelp til. Spør venner, familie etc. og du kan spare mye på oppussingen.

Når huset er ferdig oppusset kan du legge det ut til salg og få fortjeneste. Altså du bør selge til en høyere pris enn hva du kjøpe for + lagt i av oppussing etc.

Her er det som regel snakk om å kjøpe billig og selge dyrere og ofte er det markedet som bestemmer prisen.

Når du har gjennomført salget av din eiendom er det en ting som gjelder. Repeter.

 

Bli rik på nettspill

Det finnes flere måter å bli rik på nett på og mulighetene som er tilgjengelige varierer hvilken type risiko man ønsker å ta.

Noen av mulighetene er:

–          Spille casino, poker eller tradisjonelle pengespill som for eksempel langoddsen.
–          Spill lotto og håpe at du får telefon fra Hamar der de forteller at du har 7 rette (liten sannsynlighet)
–          Spille på hest (V75 er f.eks. en stor sjanse for å vinne på – om du treffer riktig på hestene)

 

Bli rik på din egen hobby

Er det noe du er god til så er det ingen grunn til å holde det for deg selv. Fortell andre hva du kan og tilby dine tjenester.

Kan du skrive, flink med bilderedigering, kan språk, eller er datakynding er det ingen umulighet å bli rik på hva du selv syns er morsomt og hva du har lyst til.

Sett deg ned og finn ut av du er god på og trekk ut det du ser på som en mulighet for å tilby andre.

 

Avslutning

Med disse mulighetene om hvordan bli rik, som vi har presentert ovenfor håper vi du er på god vei med å tenke litt annerledes og få nye idéer som du kan sette til livs. Noe av det som er viktig er å tenke langsiktig og pengene vil som regel komme til slutt. Ha tålmodighet og la ditt harde arbeid hjelpe deg på vei mot dit mål. Husk at det ikke finnes en fasit på å bli rik fort …

 

2.7/5 - (12 votes)
Publisert:
2.7/5 - (12 votes)