Hvordan få hvitere tenner

Hver dag ser vi en bråte med bilder av Hollywood-stjerner med perlehvitt smil. Hvite tenner er noe vi alle kunne tenkt oss å ha, men ikke alle er velsignet med hvite tenner fra naturens side. Men ikke fortvil, dette gjelder også for alle kjendisene og de aller fleste har nok fått litt hjelp fra tannlegen sin for å få et plettfritt smil. Dette er selvfølgelig noe alle og enhver kan gjøre, men ikke alle har råd til profesjonell tannbleking. Har du noen tusenlapper å bruke på profesjonell tannbleking kan du snakke med din personlige tannlege om det er mulig å få gjort hos dem.

Det finnes fortsatt et par muligheter for de som ønsker å gjøre dette selv. Et valg er å bruke såkalte »whitening strips», tannblekestrips på norsk. Dette er strips påført en tannblekingsgelé du får kjøpt på butikken eller apoteket ditt. De normale behandlingene går over 7-14 dager, og stripsene skal som regel brukes i 30 minutter én til to ganger daglig. Resultatet varierer fra person til person, men de aller fleste ser en tydelig forskjell etter at behandlingen er over, og tennene er som regel 2-3 nyanser hvitere enn før etter endt behandling. Husk at alle typer strips kommer med en bruksanvisning, så det er viktig at du følger det som er anbefalt for den typen strips du kjøper.

Noen nettsteder man kan kjøpe tannbleking:

Dentaworks – Dentway – BeConfident – SwissClinic

Det finnes også et såkalt hjemme bleke-kit. Dette kan du kjøpe enten på internett eller fra tannlegen din. Velger du et fra internett bør du undersøke om du kjøper fra et troverdig selskap eller ikke. Det er lett å lures på internett! Kjøper du fra tannlegen din kan du være sikker på at dette er en ordentlig vare. Du får som regel en tannblekekrem som du skal bruke i opptil en time hver dag i alt fra 5-14 dager. Et hjemme-kit består som regel av en tannskinne som skal plasseres på tennene og som former seg etter dine tenner. Etter at du har formet tannskinnene, fyller du dem med blekekremen og plasserer dem tilbake i munnen så lenge som det er anbefalt for ditt produkt.

Det vanligste produktet er bleketannkrem. Det finnes mengder av tannkremreklamer som påstår at ved å bruke akkurat dette merket vil du få merkbart hvitere tenner i løpet av bare en ukes tid. Prisen på bleketannkrem kan variere fra 30-150 kr. pr. tube. Resultatet av disse tannkremene er ofte ikke mer enn maks én nyanse hvitere tenner fra hva du hadde før.

I tillegg til de offisielle tannblekeproduktene finnes det også flere kjerringråd. Som med alle kjerringråd gjøres dette på eget ansvar, og det finnes ingen garanti for resultatet. Blant kjerringrådene er bakepulvertrikset. Da pusser man rett og slett tennene med bakepulver, og så pusser man tennene med vanlig tannkrem etterpå. Flere sier det har hjulpet dem, men husk at dette kan være skadelig for emaljen. Andre kjerringråd går ut på å spise forskjellige matvarer som stimulerer spyttproduksjonen, og dermed vasker bort flekkene på tennene. Disse matvarene inkluderer blant annet sellerirot, eple, pære og gulrot.

Blant mengdene av tips og råd om hvordan du kan få hvitere tenner er nok det aller tryggeste å først snakke med tannlegen din. Skjemmes du over fargen på tennene dine, vil tannlegen være den som best vet hva som kan hjelpe for deg. Føler du derimot for å være litt eventyrlysten finnes det uendelig med råd på nettet, og du kan selv finne ut akkurat det som passer for deg.

God bleking!

3/5 - (2 votes)
Publisert:
3/5 - (2 votes)