Hvordan få tynnere lår

Nå som sommeren begynner å nærme seg er det flere som ønsker å komme i form til bikinisesongen. Et av problemområdene som kvinner gjerne ønsker å slanke er lår og hoftepartiet, men hvordan gjør man egentlig dette? Dessverre finnes det ingen mirakelkur for å få tynne lår fort, og det går heller ikke an å punktslanke kroppen. Det vil si at ønsker du slankere lår, så kommer hele kroppen også til å bli mindre ved slankekur eller trening, ikke bare lårene. Men det går an å legge opp til et treningsprogram son fokuserer på lårene, og vil dermed trene lårmusklene mer enn andre muskler. Du vil da få strammere og slankere lår. Ved hjelp av en kombinasjon av trening og å spise færre kalorier enn du forbrenner vil du i løpet av kort tid merke en stor forskjell.

Forfatteren Wendy Stehling kom på 80-tallet ut med en bok som heter »Thin Thighs in 30 Days», som hun har oppdatert til å passe dagens kvinner. For å få tynnere lår fort, altså i løpet av 30 dager som tittelen sier, trenger du bare å følge hennes enkle tre-stegs plan. Dette er langt fra magi, men en godt utprøvd plan som kun vil gi deg resultatene du ønsker hvis du jobber for det. De tre stegene er enkle: 1) bevegelse, 2) styrketrening, 3) kaloriunderskudd. Dette er altså de samme rådene som man hører fra leger og forskere, men Stehlings plan er laget for å gjennomføre hjemme og i nærområdet ditt.

 

Steg 1: beveg deg 45-60 minutter daglig

Finn en tur på ca. 5 km. i nærområdet ditt, og sett av 45-60 minutter daglig til denne ruten, med unntak av en hviledag. I tillegg bør du gå til skole eller jobb, gå en liten tur i lunsjen, og eventuelt ta deg en tur på en tredemølle hvis du har tilgang til en. Pass på at du har gode sko og gå i ditt eget tempo, men litt fortere enn normalt tempo. Du skal helst bli litt svett og andpusten. Du kan gjerne tøye og strekke litt før og etter hver tur.

 

Steg 2: styrketrening

Planen inneholder 5 styrkeøvelser som fokuserer spesielt på lårene. Alle øvelsene kan gjøres hjemme. Gjør dem gjerne foran TV’n mens du ser på nyhetene eller ditt favorittprogram.

  1. Ligg på magen på gulvet med armene foran deg og knærne bøyd i 45 graders vinkel. Løft armer og ben ca. 10 cm fra gulvet og hold i 10-15 sekunder. Gjenta 10-12 ganger.
  2. Sitt på gulvet med knærne bøyd foran deg. Pass på at foten er godt plantet i gulvet. Støtt den ene armen i gulvet og løft samme fot som støttearmen opp mot motsatt arm. Hold i 5-10 sekunder. Repeter 5 ganger på hvert bein.
  3. Stå på alle fire. Pass på at ryggen er rett, uten svai og at hodet er en forlengelse av ryggen. Kroppen skal holdes i samme posisjon gjennom hele øvelsen. Løft et bein opp bak deg med 45 graders vinkel på kneet. Hold i 5-10 sekunder og slipp. Repeter 5 ganger på hvert bein.
  4. Stå rett og len deg mot en stang eller gelender du kan holde deg i. En dørkarm vil også fungere godt for denne øvelsen. Stp helt rett inntil karmen med rett rygg og strekk et bein bakover. Løft det så rett og langt du kan, minimum 20 cm over bakken. Hold i 5-10 sekunder. Repeter 5 ganger på hvert bein.
  5. Stå med rett rygg mot en vegg og sakte gli nedover til du sitter med knærne i en 90 graders vinkel, som om du sitter på en stol. Pass på at du har avstand mellom knærne og at knærne er godt plassert over tærne. Hold i minimum 30 sekunder av gangen. Gjenta 5 ganger.

 

Steg 3: kaloriunderskudd

Vektnedgang er sterkt avhengig av å forbrenne flere kalorier enn du fortærer. Derfor er det viktig å telle kalorier og være klar over alt du får i deg. Har du lett for å småspise kan det være veldig lurt å ha en matdagbok der du skriver ned alt du spiser. Må du være så ærlig mot deg selv er det ofte lettere å kutte ned på småspisingen. Vit hvor mange kalorier du skal spise i forhold til din egen vekt og ønsket vekt, og hold deg til dette. Du kan godt spise det du liker selvom du passer på hva du får i deg, bare spis mindre, ta deg bedre tid med maten og kos deg med måte.

Følger du denne planen i 30 dager skal du altså få tynnere lår fort. Ta gjerne mål av lårene dine før du begynner, så kan du lettere se hvor mye tynnere lår du har fått etter en måned med øvelser og kaloriunderskudd. Ta mål øverst på låret på det tykkeste punktet. Ikke mål mer enn en gang i uken og vær konsekvent med planen, så vil du se resultater og tynnere lår fort.

Lykke til!

3.2/5 - (6 votes)
Publisert:
3.2/5 - (6 votes)