Hvordan handle bitcoin

Bitcoin har eksistert siden 2009, men har ikke gjort så mye av seg før de senere årene. Prisen på Bitcoin varierer mye, men det er helt tydelig at det kan være godt verdt å investere dersom du har økonomi til det. I denne artikkelen har vi samlet alt du trenger å vite når du skal handle bitcoin, les videre for en rask innføring i denne digitale valutaen, og hvordan du kjøper den.

 

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er del av det som kalles kryptovaluta; det betyr at det er en digital valuta som ikke finnes som fysiske sedler eller mynter. I motsetning til tradisjonell valuta, er det ingen som styrer denne kryptovalutaen. Bitcoin ble laget av en ukjent person med aliaset Satoshi Nakamoto i 2009, og har siden dette økt vanvittig i pris. Ved en av toppene var én Bitcoin verdt over 17.000 amerikanske dollar. Dannelsen av denne kryptovalutaen har ikke vært smertefri, og har både steget og sunket med store variasjoner, blitt kalt ’monopolpenger’ og mange mener nå at dette er begynnelsen på slutten for Bitcoin. Et raskt søk på nettet motbeviser nok det siste utsagnet, da både pris og popularitet av Bitcoin fortsetter å vokse. Ved Microsoft, Steam og Expedia kan du nå betale for varer og tjenester med Bitcoin, for eksempel. Det finnes også egne Bitcoin-kafeer i Nederland, så dette er nok ikke slutten på Bitcoin i det hele tatt.

 

Disclaimer – Bitcoin er ikke risikofritt

Før du kjøper Bitcoin bør du kjenne til risikoen for dette. Som all investering, er Bitcoin også en risiko, så gjør dette med varsomhet. I de verste tilfeller kan du risikere å miste alt du investerer, dersom du opptrer uforsiktig. Denne artikkelen skal ikke fungere som et investeringsråd, men som en praktisk veiledning for eventuelle kjøp.

 

Valutaen er meget ustabil og fluktuerer stort, så bruk kun penger du eventuelt har råd til å miste. Dersom du skulle investere i kryptovaluta og tjene inn mye penger på dette, er dette skattepliktig.

 

Hvordan handle bitcoin

Her skal vi ta for oss hvordan du går i gang med kjøp og investering i Bitcoin. For å handle bitcoin må du bruke noe som kalles en Bitcoin Exchange; den mest brukte formidleren av digital valuta er Coinbase. Her kan du handle bitcoin, Ethereum og Litecoin, som er nyere variasjoner av kryptovaluta. Valutaen din ligger i en såkalt digital lommebok, så det er kun du som kan se hva som skjer med kjøpene dine.

 

3 enkle steg for å handle bitcoin:

 

1. Opprett konto hos Coinbase

buy bitcoin coinbase
Vi anbefaler å opprette konto på en datamaskin, da prosessen er lengre via mobiltelefon. For din egen sikkerhet må du gjennom en verifiseringsprosess når du oppretter en konto hos Coinbase. I denne prosessen må du laste opp en kopi av førerkort eller pass, og godkjenningen av dette kan ta alt fra ett minutt til et par dager. Du kan ikke gjennomføre kjøp før identifikasjonen din er blitt godkjent.

Registrer deg gratis her hos Coinbase og få 10$ verdi i Bitcoin

 

Som et ekstra lag med beskyttelse kan du slå på noe som kalles to-faktor autentisering, da sender nettstedet en kode via SMS eller Google, for å nevne noen metoder, dette forhindrer at du blir hacket og frastjålet pengene dine.

 

2. Sett opp betalingsmetode

Etter at passet eller førerkortet ditt har blitt godkjent, må du koble opp brukerkontoen din hos Coinbase til bank kontoen din. Det enkleste er å koble opp via vanlig VISA kort eller Mastercard. Dersom du vil gjøre større investeringer derimot, bør du bruke bankoverføring isteden, da grensen for kjøp er en god del høyere.

 

3. Klar for å handle bitcoin?

Nå som du har blitt verifisert og lagt inn betalingsmetode er du klar for å handle bitcoin. For å kjøpe trykker du på knappen ”Buy/Sell” i hovedmenyen øverst på skjermen, her legger du inn summen du ønsker å kjøpe for, og trykker deretter på ”Buy Bitcoin Instantly”. Legg merke til at det er en liten transaksjonsavgift per kjøp.

Litt mer om Coinbase
Den desidert mest brukte formidleren av kryptovaluta er Coinbase, som støtter mer enn 32 land, og en rekke tradisjonelle valuta. Coinbase ble opprettet av Brian Armstrong og Fred Ehrsam i 2011. Via Coinbase kan du handle bitcoin, Ethereum og Litecoin. Det nyeste alternativet her er Bitcoin Cash, som er en variasjon av Bitcoin. Coinbase tilbyr en mobil lommebok, offline oppbevaring og forsikrings beskyttede penger oppbevart på deres servere. Kjøp via Coinbase har 1% transaksjonsgebyr ved alle kjøp, men både innskudd og utskudd er per dags dato gratis. Det er tilgjengeligheten, effektiviteten og sikkerheten som gjør Coinbase til den mest populære formidleren av kryptovaluta.

 

 

1.8/5 - (5 votes)
Publisert:
1.8/5 - (5 votes)