Hvordan kjøpe bitcoin

Bitcoin har i gjennom dette året blitt populært og mange lurer på hvordan man kjøper bitcoin. Vi vil i denne artikkelen vise deg hvordan du kjøper dine første bitcoins og prosessen med å registrere seg på handleplatformer.

Noen anbefalte markedsplasser for kjøp og salg av bitcoins er:
– Coinbase
– Bitfinex
– eToro
– Binance

Det finnes en rekke andre steder du kan kjøpe bitoins, også norske markedsplasser. Vi vil her ta for oss den mest populære markedsplassen Coinbase. Hos coinbase kan du handle en rekke andre digitale valutaer i tillegg til bitcoin. De har også en veldig enkel og oversiktlig app som du kan laste ned på din iPhone eller android-telefon.

Registrer deg gratis her hos Coinbase og få 10$ verdi i Bitcoin

 

Hvordan kjøpe bitcoin hos Coinbase

Coinbase er en av de største markedsplassene for kjøp og salg av bitcoin. De har også blitt en av de mest populære gjennom sitt flotte grensesnitt og sin gode brukeropplevelse. Sidene deres er veldig oversiktlige og man har også mulighen å bruker deres app for å få tilgang til sin konto for kjøp av bitcoin og salg. Hos Coinbase kan man i tillegg til bitoinc også handle bitcoin cash, ethereum, samt. litecoin.

 

1. Registrere konto

Før du kan begynne å kjøpe og selge digital valuta hos Coinbase så må du registrere deg som bruker. Prosessen er veldig enkel. Her fylle du inn ditt navn, etternavn og epostadresse. Til slutt velger du et passord. Husk at ingen informasjon om deg vil være offentlig. Når du har fyllt ut infomasjonen trykker du «Create Account». Du vil nå få en aktiveringslink på epost som du må trykke på for å aktivere din nyopprettede konto.

 

Registrer deg gratis her hos Coinbase og få 10$ verdi i Bitcoin

 

 

2. Logg på din Coinbase-konto

Etter du har trykket på aktiveringslinken vil du få mulighet til å logge på din konto. Det gjør du ved å trykke på «Sign in» øverst til høyre. Her fyller du inn din epost-adresse og passord.

 

3. Registrere ditt telefonnummer

Når du er logget inn anbefaler vi at du oppgir ditt telefonnummer. Da legger du til noe som heter 2-lags sikkerhet. Det vil si at for å logge på kontoen så må man i tillegg til epost og passord, også fylle inn et engangspassord man får tilsendt på sms til ditt opgitte mobilnummer. Denne ekstra sikkerheten innebærer at må man fysisk ha mobiltelefonen tilgjenglig for å logge på. Forøvrig så støtter Coinbase støtter SMS, Google Authenticator, Duo Mobile og Microsoft Authenticator.

 

4. Sende kopi av legitimasjon

Neste steg for å kunne handle bitcoin er å sende inn kopi av førerkort eller pass. Vi anbefaler førerkort og her må du sende inn bilde av forside og bakside gjennom en elektronisk prosess. Inne på din pc klikker du på «Verify your identity» nederst til venstre under «Complete Your Account». Her vil du få mulighet til å velge alternativer (velg driving license). Når du har trykket det videre vil du få en link på sms til din mobiltelefon. Følg anvisningene og ta bilde av ditt førerkort. Vi anbefaler at man får et bra bilde med godt fokus og at bildet er lyst og fint. Skulle kvaliteten på bildet være dårlig må man prøve på nytt. Det vil ta noen minutter før valideringsprosessen er gjennomført. Husk å IKKE lukke leservinduet på din pc, mens bildene blir godkjente.

 

5. Tilknytte bankkonto/bankkort

For å i det hele tatt kunne gjennomføre kjøp og salg må man legge til en bankkonto (for større transaksjoner) eller bankkort. For de fleste vil overføring med bankkort være den raskeste metoden å få overført midler til sin Coinbase-konto. Vi anbefaler at man velger ditt bankkort og trykker du deg videre her må man først oppgi «faktura-adresse» for dine handler. Etter dette trykker du «Add Billing Address». Du vil nå få mulighet til å legge inn informasjonen for ditt bankort. Etter dette er gjort er du klar for å kjøpe bitcoin. Da går man til fanen «Buy/Sell» i menyen.

 

 

Registrer deg gratis her hos Coinbase og få 10$ verdi i Bitcoin

 

Disclaimer/ansvarsfraskrivelse:
Vi anbefaler sterkt at man setter seg inn i bitcoin og hvordan bitcointransaksjoner fungerer. Har du gevinst på kjøp og salg av bitcoins er du underlagt skatteetaten for å oppgi dette på din selvangivelse. Vi vil også påminne om eventuell risiko og det anbefales ikke å investere mer enn man kan tape. Dette gjelder forøvrig alle investeringer slik som aksjer og andre verdipapirer.

2.1/5 - (7 votes)
Publisert:
2.1/5 - (7 votes)