Hvordan lage eggedosis

Eggedosis er en matrett laget av egg og sukker, og blandet til en luftig og deilig krem. Desserten kan blandes med det du ønsker for å få smaken du er ute etter. Det er bare fantasien som setter grenser! Hvorfor ikke prøve med litt friske bær, eller litt knasende gode nøtter? Andre tilsetninger kan være for eksempel kakaopulver eller vaniljesukker, men det er du som bestemmer.
Eggedosis kan brukes til så mye, og det er mye lettere å lage eggedosis enn mange først tror. Alt du trenger er to ingredienser: egg og sukker. I tillegg er det greit å ha en miksmaster eller elektrisk visp, ellers blir det mye jobb for armene dine! En huskeregel er at du trenger ca. 40 gr. sukker for hvert egg du velger å bruke, og så kan du selv bestemme hvor stor porsjon du vil lage.

 

Eggedosis oppskrift:
5 egg
200 gr. sukker

 

1. Hell alt sukkeret i en bolle og knekk eggene i. Pass på at du ikke får eggeskall i bollen!
2. Visp sammen eggene og sukkeret til det er lyst og luftig, og har stivnet litt. Bruker du miksmaster eller elektrisk visp vil dette ta deg ca. 5 minutter. Bruker du håndvisp vil det variere etter hvor kraftig du visper. Så enkelt er det altså.

 

Et godt tips når du skal lage eggedosis er at du bruker finkornet sukker, ellers vil du lett kunne kjenne sukkerkornene på tungen.

Denne grunnoppskriften kan brukes enten du skal lage eggedosisen som dessert, eller om du har en kakeoppskrift som sier du skal bruke eggedosis i kakebunnen. Eggedosis brukes også i andre gode desserter som fromasjer og isparfait. Hvis du skal bruke eggedosisen som dessert kan du gjerne kutte opp litt friske bær eller grovhakke litt nøtter og enten blande inn i røren, eller strø på toppen. Dette bør gjøres like før servering så bærene eller nøttene ikke blir myke i mellomtiden. Bruk gjerne litt frisk mynte på toppen for «det lille ekstra». Ønsker du å tilsette andre smaker, som kakao eller vaniljesukker kan du godt blande dette i litt før servering så smakene får satt seg ordentlig godt. Bruker du vår eggedosis oppskrift ovenfor har du en fin basisoppskrift som du kan bruke til hva du måtte ønske.

3.1/5 - (13 votes)
Publisert:
3.1/5 - (13 votes)