Hvordan lage eggerøre

Eggerøre er en allsidig rett som kan brukes til det meste. Enten du vil ha en enkel frokostrett med litt salt kjøtt, for eksempel en variant av den tradisjonelle «egg og bacon», eller du vil gjøre det enkelt og legge eggerøren på en skive brød eller toast, servere med spekemat eller ha et ekstra tilbehør til et koldtbord er dette den perfekte retten som de aller fleste liker. Her får du tipsene til hvordan du skal lage perfekt eggerøre!

 

Eggerøre oppskrift:

4 egg

4 ss. melk

0,5 ts salt

¼ ts pepper

2 ss hakket gressløk (aller helst fersk, bruker du tørket krydder trenger du bare 1 ss.)

1 ss margarin eller smør til steking

 

Varm stekepannen til middels varme, og smelt smøret eller margarinen. Mens pannen varmer seg visper du sammen eggene og melken og tilsetter salt, pepper og gressløk. Stek deretter røren til den begynner å bli fast. Bruk gjerne en gaffel til å røre sammen eggerøren etterhvert som den begynner å bli fast. Ta den av varmen og server med en gang. Spar gjerne litt av gressløken og klipp over eggerøren når du serverer, det både ser flott ut og smaker enda bedre.

Pass på at du ikke bruker altfor sterk varme, og ta heller røren av pannen litt for tidlig enn litt for sent. På grunn av varmen i pannen vil røren fortsette å steke litt etter at du har tatt den av varmen. Det er mye bedre å måtte steke litt til etter at du har tatt eggerøren av pannen enn å sitte igjen med en tørr og svidd røre, så ta tålmodigheten i bruk!

Skal du bruke eggerøren som tilbehør til koldtbord er det gjerne greit å vite ca. hvor mange egg du trenger pr. person. Som siderett er det vanlig å regne 1 egg pr. person, men skal eggerøren være hoveddelen av retten kan du godt regne med 2 egg pr. person, alt etter hvor stor rett du er ute etter.

 

Lage eggerøre uten melk

Hvis du ikke tåler melk, eller av en annen grunn helst vil lage eggerøre uten melkeprodukter er det like lett som å lage eggerøre med melkeprodukter. Alt du gjør er å erstatte melken med vann. Så hvis du følger oppskriften over vil du da trenge 4 egg, 4 ss. vann, salt, pepper, hakket gressløk og litt fett til å steking. Så følger du den samme fremgangsmåten. Verre er det ikke.

 

Lage eggerøre med fløte

Vil du ha en ekstra eksklusiv versjon av denne retten kan du gjerne bruke fløte for en ekstra kremet konsistens. Regn med like mye fløte som du ellers ville ha brukt av melk eller vann. Ifølge oppskriften her vil du da bruke 4 ss. fløte til 4 egg. Så enkelt kan det altså gjøres! Nå har du lært hvordan lage eggerøre, og hvordan du enkelt kan variere alt etter hva slags konsistens du liker, eller hva du har tilgjengelig på kjøkkenet hjemme. Vel bekomme!

5/5 - (1 vote)
Publisert:
5/5 - (1 vote)