Hvordan lage en blogg

Å lage en blogg har lenge vært populært og blir stadig mer utbredt blant unge jenter. Også gutter tør å starte egen personlig blogg, nå som det er blitt litt mer sosialt akseptert. Lurer du på hvordan du kan lage egen blogg?

Før du lager en blogg bør du finne ut hva du skal bloggen om – du kan selvfølgelig blogge om alt mulig, men det beste er å tenke litt gjennom ulike temaer som kan hjelpe deg med skrivingen.

Noen temaer kan være husdyr, familie, klær og sminke. Kanskje foto interesserer deg eller mat? Det er bare fantasien din som setter grenser.

Det finnes en rekke tjenester som tilbyr deg å opprette en blogg gratis og de fleste er veldig enkle å sette opp. Som regel tar det bare noen minutter å registrere din blogg og så er du i gang. Noen av bloggleverandører som tilbyr deg å lage en blogg gratis er blant annet blogg.no, blogger.com og wordpress.com.

På disse nettsidene skal det stå f.eks «opprett din egen blogg», «lag din egen blogg» eller noe tilsvarende. Neste steg er som regel å velge hva bloggen skal hete og deretter er det bare å fylle inn informasjonen som dem spør etter. Bloggen opprettes steg for steg, og du får hele tiden beskjed om hva du skal trykke på for å lage design, hvor du skal skrive inn innleggene osv.

 

Noen nettsteder for å lage egen blogg gratis:

Blogg.noBlogger.com/BlogspotWordPress.com

 

Blogg.no

Dette er en av de største og mest populære bloggplattformene i Norge for å lage en blogg gratis. På blogg.no kan alle lage en gratis blogg og enkelt legge ut tekst, bilder og video. Blogg.no tilbyr også mobile tjenester til sine brukere.

—>Her kan du finne en starthjelp for hvordan du kan lage en blogg gratis hos Blogg.no

 

Blogspot/Blogger

Dette er Google egen bloggeplattform og er en veldig enkel bloggetjeneste som også gjør det enkelt å implementere Google-annonser (Google Adsense) på din blogg slik at du kan tjene penger. Her kan du også finne mange tilleggsfunksjoner som du enkelt kan legge til.

En av ulempen med Blogspot/Blogger er at det ikke finnes så mange maler å velge mellom, i forhold til for eksempel WordPress.com

 

WordPress.com

Hos WordPress kan du finne en rekke maler (designmaler) som du kan bruke på din blogg. I begynnelsen kan det være en utfordring å lage sitt eget design, men du finner en rekke designmaler når du starter som hjelper deg å finne akkurat det desginet du vil ha til din blogg.

Her finner du også utrolig mange widgets/tilleggsfunksjoner. Fordelen med WordPress er at du kan når du begynner å bli stor (mye trafikk og besøk) er at du kan da flytte bloggen til eget domene/webhotell.

 

Eget domene og webhotell

Med et eget domene kan du for eksempel ha Minblogg.no til å peke mot din blogg som du har hos f.eks Blogg.no (minbloggside.blogg.no).  Med et eget domene webhotell kan du få egne epostadresser på ditt domene (f.eks [email protected]). Det beste alternativet er å opprette en egen WordPress-installasjon på dit eget webhotell, noe som gjør at du bestemmer over ditt eget domene, innhold osv.

En av de største fordelene er ved å være på eget domene og  kan du eie trafikken selv istedenfor å la andre eie den. Det vil i grunnen si at du bestemmer selv hva du kan ha på bloggen din av annonser, innhold osv, uten at andre skal kunne sette retningslinjer for hva du kan vise på bloggen din.

Å ha eget domene og webhotell er heller ikke så dyrt og koster på det laveste fra 10kr og oppover i måneden. Altså mindre enn hva du bruker på en brus!
Hos for eksempel One.com kan du få eget domene + webhotell til KUN 10kr pr. mnd!

 

Du kan kjøpe eget domene og webhotell hos disse leverandørene

One.comProsISPActive24

 

Bloggdesign

Lurer du på hvordan du kan lage bloggdesign selv? Når du har valgt din bloggeplatform og har det aller meste på plass er det kanskje å lage design til din blogg eller hvordan lage header til blogg som er det neste du tenker på.

Å lage en fin header til bloggen kan man lage i et enkelt bilderedigeringsprogram. Gimp.com eller Pixlr.com er noen gratis redigeringsprogram på nett som kan hjelpe deg med å lage design til bloggen din.

Føler du at du ikke har kunnskaper til å lage bloggdesign selv, kan du kanskje spørre noen du kjenner eller etterlyse det blant dine venner på Facebook etc. Det finnes også en rekke personer som tilbyr tilpasset bloggdesign til din blogg for noen hundre kroner, om du ønsker å la noe andre lage et profesjonelt og fint bloggdesign.

F.eks https://kvdesign.blogg.no/

Det er også noen som tilbyr gratis bloggdesign som du kan laste ned.

Her kan du finne video på hvordan du kan lage bloggdesign selv:

SE VIDEO – DEL 1.

SE VIDEO – DEL 2.

5/5 - (1 vote)
Publisert:
5/5 - (1 vote)