Hvordan lage tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker er en tradisjonell dessert i flere steder i Skandinavia. Kjært barn har som sagt mange navn, og mens retten heter tilslørte bondepiker i Norge, heter retten änglamat i Sverige. Hvorfor ikke prøve deg på en deilig, tradisjonell dessert i kveld? Desserten er enkel å lage, og består av lag med eplemos, kavring eller ristede brødsmuler, gjerne ristet med sukker, og et lag med krem på toppen. For de aller beste tilslørte bondepikene du kan få bør desserten serveres så nylaget som mulig, ellers vil brødsmulene gjerne bli for bløte til å få den deilige kombinasjonen av fløyelsmyk krem, knasende brødsmuler og deilig søt og syrlig eplemos. Alle forberedelsene til desserten kan godt gjøres litt på forhånd siden hver del skal avkjøles. Du trenger da bare et par minutter til å anrette desserten.

 

Oppskrift på tilslørte bondepiker

I denne oppskriften lager du din egen eplemos. Hvis du kjøper ferdig eplemos vil du trenge ca 1,5 dl eplemos, og du vil kun trenge 2 ss sukker til resten av oppskriften.

Til fire porsjoner trenger du:

  • 3 epler
  • 6 ss sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss smør
  • 6 ss brødrasp, enten av tørt brød eller kavring.
  • 1 ts kanel
  • 3 dl kremfløte

Skrell eplene og skjær i terninger. Pass på at du fjerner kjernehuset. Ha eplebitene i en gryte med 4 ss sukker og vann. Kok eplene møre, helt til de begynner å mose seg. Avkjøl eplemosen. Smelt så resten av sukkeret og smør i en stekepanne. Tilsett brødsmulene og stek dem sprø, men ikke brent, på lav varme. Det tar litt tid, men det er vel verdt det! Krydre med kanel og avkjøl. Pisk så fløten luftig. Anrett så lagvis i glass eller skåler, gjerne gjennomsiktige for ekstra effekt, og server med en gang.

Bedre enn dette kan det vel ikke bli?

5/5 - (1 vote)
Publisert:
5/5 - (1 vote)