Hvordan lage vårruller

Vårruller deilige, billige og veldig enkle å lage. De kan lages så sunne eller usunne du bare vil, ved å variere innholdet i vårrullene. Det vi kaller vårruller er egentlig en paraplybetegnelse på en mengde variasjoner av utbredte østasiatiske retter. Det disse rettene har til felles er at de alltid er pakket inn i en tynn pastalignende deig, mens fyllet kan varieres i det uendelige. De kan enten være frityrstekte eller ukokte. Retten har fått navnet vårrull på grunn av at den ofte serveres til den kinesiske vårfesten. Oppskriften du får her på hvordan du kan lage vårruller er en relativt generell basisoppskrift hvor du selv kan velge hva slags kjøttfarse du ønsker å bruke før du frityrkoker vårrullene.

 

Oppskrift på vårruller

Det er vanskelig å si akkurat hvor mange porsjoner denne oppskriften holder til, ettersom de aller fleste gjerne spiser et par ekstra vårruller i forhold til det man egentlig hadde tenkt. Så lag rikelig, så alle kan kose seg litt ekstra!

Dette trenger du

25 gr. lange nudler (vermicelli, også kalt glassnudler)
300 gr. kjøttfarse (svin, kalkun eller vanlig kjøttfarse alt etter det du har tilgjengelig)
400 gr. strimlet hodekål
400 gr. strimlet gulrot
evt. bønnespirer
pepper (pulver eller nymalt)
salt
soyasaus
3 fedd fint hakket hvitløk
0,5 fint snittet gul løk

Rispapir eller follipapir
1 egg
Nøytral olje til fritering (soyaolje, maisolje e.l.)

 

Først og fremst legger du nudlene i varmt vann til de har blitt myke, ca. 5-10 minutter. Deretter kutter du nudlene i ca. 5 cm. lange strimler.

Stek kjøttfarsen sammen med hvitløk til kjøttet er brunet, og tilsett så resten av ingrediensene (inkludert nudlene). Bland alle ingrediensene godt og smak til med salt, pepper og soyasaus. Avkjøl så blandingen mens du preparerer resten.

Finn fram rispapiret og klargjør et vårrullark på ca. 20 x 20 cm. på et fuktet kjøkkenhåndkle. Legg det slik at det ligger som en diamant foran deg, men et hjørne mot deg. Legg på ca 1,5 ss. av fyllet midt på rispapiret. Brett så alle kantene inn mot midten, og rull deretter vårrullen tett sammen og lim det sammen med et lettpisket egg. Gjenta dette til du er tom for fyll og rispapir.

Stek deretter vårrullene i en frityrkoker eller i en kjele fylt med olje. Du vet at oljen er varm nok når det freser når du stikker en tresleiv ned i gryten. Friter et par vårruller av gangen i 2-3 minutter eller til de har fått en lett gyllen farge. Hvis du legger i for mange vil oljen miste varmen og rullene vil ikke bli sprø. Når du tar vårrullene ut av kjelen, lar du dem dryppe godt av og tørke på litt kjøkkenpapir.

Serveres varme eller kalde med chilisaus, soyasaus og litt kokt ris. Rullene kan gjerne fryses og varmes opp igjen i stekeovn på middels varme.

4/5 - (2 votes)
Publisert:
4/5 - (2 votes)