Hvordan lage yoghurtis

Det er ikke mange årene siden yoghurtisen for alvor ble tatt varmt i mot av det norske folket. Isen er kjent for å være ekstra kremet og god, men også for å være litt mindre kaloririk enn fløteis samtidig som smaken er deilig syrlig. Dette er fordi isen er basert på yoghurt, fra tyrkisk ‘yoğurt’ som betyr ‘gjæret melk’, som er et melkeprodukt som er syrnet ved hjelp av melksyrebakterier. Det finnes allverdens typer yoghurtis på markedet for tiden, men hadde det ikke vært fantastisk å kunne lage yoghurtis hjemme? Det er faktisk mye enklere enn du tror, og tar heller ikke så lang tid. Du trenger faktisk bare tre ingredienser for den aller enkleste versjonen.

 

Yoghurtis oppskrift

  • 350 gr gresk yoghurt, gjerne med vaniljesmak
  • 500 gr frosne jordbær
  • 3 ss melis
  • Blender

Det kan være greit å begynne med å blende halvparten av de frosne bærene i blenderen. Har du en høykvalitetsblender trenger du ikke å gjøre dette, men i de fleste blendere vil 500 gr frosne bær ofte gjøre at blenderen henger seg opp. Dersom du begynner med dette steget har du halvparten av bærene, yoghurten og melisen i blenderen og kjør til du har en konsistens som minner litt om en smoothie. Tilsett så resten av bærene og kjør blenderen til bærene er knust og godt blandet med resten. Konsistensen skal da være god og tjukk som en yoghurtis. Pass på at blenderen ikke kjører for lenge, da dette vil føre til at bærene smelter for mye, og du kun har en kald yoghurt med smak igjen. Server isen med en gang i glass, eller du kan ha isen i en sprøytepose og server i kjeks.

Det som er viktig i denne oppskriften er at du bruker gresk yoghurt, dette for å få den riktige konsistensen. Det er godt med gresk yoghurt med vaniljesmak for å få litt ekstra smak i isen. Du kan også velge og vrake i all slags frosne bær eller frossen frukt for å få akkurat den smaken du selv ønsker på yoghurtisen din.

Vel bekomme!

3.4/5 - (5 votes)
Publisert:
3.4/5 - (5 votes)