Hvordan nappe øyenbryn

Å nappe øyenbryn er noe de aller flest av oss gjør, men hvordan skal man nappe øyenbryn fine? Veldig mange mennesker napper vekk altfor mye av brynet, eller napper brynet i en form som ser alt annet enn naturlig ut. Det vanskelige med øyenbrynene er at hvis du først har nappet for mye må du faktisk vente på at brynet skal vokse ut igjen før du kan forme brynet på nytt. Det aller beste er å få brynene formet av en profesjonell den aller første gangen, og deretter vedlikeholde dem selv. Skal du gjøre dette er det greit å møte hudpleieren som skal gjøre dette og se at de har en fin form selv, før du lar dem forme dine egne bryn.

 

Det finnes et par enkle huskeregler for hvordan du skal nappe øyenbrynene dine for å finest mulig form. Aller først: du skal aldri forme øyenbrynene ovenfra. Du kan godt nappe vekk et enkelt hårstrå som vokser litt utenfor brynet, men sleve formen skal lages under buen for å få en mest mulig naturlig form. Deretter skal du forestille deg tre rette linjer, som du former brynet etter. Du kan godt bruke en blyant eller linjal for å se hvor linjene skal gå.

Den første linjen skal gå rett opp fra nesevingen og forbi øyenkroken. Du skal aldri nappe brynet lenger inn enn denne linjen.
Den andre linjen skal gå fra nesevingen, gjennom pupillen og videre opp i skrå linje. Dette skal være det høyeste punktet på brynet.
Den siste linjen skal gå fra nesevingen, forbi den ytterste øyekroken og opp til brynet. Denne linjen viser hvor brynet skal avsluttes.

For å lettere se hvor disse punktene på øyenbrynet er, kan du godt merke dem med en kajal eller lignende, som er lett å fjerne etterpå. Deretter napper du brynene lett. Begynn med en rad av hårstrå, og napp lett. Det er som sagt mye lettere å nappe mer etterhvert enn å ta for mye med en gang. Napp jevnt på begge øyenbrynene, litt og litt på hvert, istedenfor å nappe ferdig ett bryn før du tar det andre. Da er det lettere å få begge brynene jevne enn hvis du napper ferdig ett bryn først. Avslutt gjerne litt før du er førnøyd, ta en pause, og så kom tilbake til brynene.

Se video:

 

Nappe øyenbryn for menn

Flere og flere menn har begynt å nappe øyenbrynene sine også, det er ikke lenger noe bare jenter gjør. Det som ofte blir gjort feil av menn er det samme som ofte blir gjort feil av jenter: det nappes for mye og brynene blir seende veldig falske ut. Menn skal også forestille seg de samme linjene som jentene, men de skal helst bare ta de hårstråene som skiller seg ut fra selve brynet. Napp lett og sørg for at selve brynet fortsatt er intakt, mens de overflødige hårstråene blir fjernet. Man får da et rent uttrykk, uten av brynet ser falskt ut.

Følger du disse rådene vil du få pene, rene linjer i ansiktet, uten å se overrasket ut til en hver tid. Husk at det er bedre å nappe for lite enn å nappe for mye!

 

5/5 - (1 vote)
Publisert:
5/5 - (1 vote)