Slik skreller du et granateple

Har du prøvd å skrellet et granateple og aldre i fått det helt til? Her kommer tips på hvordan du kan rense et granateple uten søl.

Å spise et granateple er både sunt og godt. Ifølge Bramat inneholder den ti ganger mer antioksidanter enn appelsiner. I tillegg er den en god kilde til B5 og B6-vitaminer. Den passer til mange typer desserter, salater og andre oppskrifter. Men mange har sikkert lurt på hvordan man skal rense et granateple og hvordan man skal åpne. I granateplet kan det finnes opptil 800 røde fruktkjerner. Alt du trenger for å åpne et granateple er en kniv, en stor skje eller sleiv og en bolle for å samle kjernene i.

Se videoen over så får du en visuell fremgang for å skrelle granateplene dine. Vi viser deg hvordan du på best mulig måte deler et granateple og lettest får ut kjernene.

Når du er ute å handler sjekk derfor om frukten er hard i skallet ved å gi den et lett håndtrykk (klemme). Er den myk kan den lett være overmoden og pass bare på at den er fast i formen og har en fin farge. For å bevare holdbarheten bør du lagre den kjølig f.eks i kjøleskapet.

 

Fremgangsmåte

Får å åpne et granateple enklest mulig kan du se videoen over eller lese disse tipsene:

  1. Skyll frukten og skjær rundt en sirkel.
  2. Bryt deretter frukten i to ved å vri begge delene i hver sin retning slik at du får to halve deler.
  3. Nå kan du ta hver halvdel og lage et dypt snitt mellom hver «hvite lomme»
  4. Bre ut hver del og snu den med toppen opp.
  5. Bank deretter med en skje/sleiv i toppen slik at kjernene faller ned i skålen. Bruk fingrene for å pelle ut dem som ikke er kommet ut.

Næringsinnholdet i et granateple er som regel:

granateple-innhold

1/5 - (4 votes)
Publisert:
1/5 - (4 votes)